Alla inlägg under augusti 2010

Av Sanna - 5 augusti 2010 22:46

Nu väger din bebis ungefär 3 kilo och är 47 cm lång. Bebisen kan blinka och mycket mer. Din mage sjunker eftersom att bebisen sjunker ner. Försök att vila lite inför förlossningen, när bebisen är född får du bara vila när bebisen vill.


Bebis

Bebisen väger nu nästan 3 kg och är 47 cm lång. De flesta bebisar har vänt sig med huvudet neråt nu. Om den inte har gjort det brukar man försöka vända bebisen. Den tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Lungorna är det sista av bebisens organ som mognar.

Du

Livmoderns mått kan vara detsamma som förra veckan. Det kan även vara mindre eftersom att bebisen sjunker mer och mer. Men är du förstagångsföderska kan ditt magmått vara 33 till 36 cm. Försök vila nu inför förlossningen varje dag när du kan för sen kommer du bara få göra det när bebisen vill

Av Sanna - 5 augusti 2010 21:30

Har inte så mycket att skriva idag var till BM idag och kollade upp mig maken var med för första gången på ett tag. var spänmnande. Att få höra bebisen ljud, att få se  och veta att den sjunkitner som den ska ligger i rätt läge som hon kallade det hela. Hjärtljuden var på ca 154 om jag nu kommer ihåg rätt var så mycket siffror och såna saker. Var lite små förvirad också kände mig yr och konstig. Var inte mig själv idag, vet inte varför. Spydde engång på morgonen också. var ine så skoj, men men det är väl sånt man får stå ut med. Vi åt lunch ute på en av Melker Anderssons restauranger, han var säkert inte där. köpte en ammningsbehå och inlägg till den, nya lakan till oss och en btit salamikorv. Sedan en kyss i taxin och hissen upp till våningen. Maken skulle jobba lite och sedan åka hem till sina föräldrar för att hämta lite golf saker.  Han kom hem vid åtta år lasagnen med mig och nu sitter han vid sin dator. Skuklle skriva ut något sedan ska vi mysa lite i sängen eller mer han mysa med en sovandes flodäst.


Nattinatti..


Love //Sanna

Av Sanna - 4 augusti 2010 21:15

Var till sickla och handlade idag med maken  vi hade stora bilen och körde som en familj. Handlade tvättlappar, gurka, sallad, massor av mat. Handlade lite efterätt i saluhallen eller vad man ska kalla det meddans maken for upp för att skaffa något till båten. Gjorde pankakor till lunchen som vi åt på altnen sedan damsög maken lägenheten och jag latade mig. Vi testade bebis alarmet hade löjligt roligt åt det, gud vad jag skrattade hundra hur bebis känner av sånt? Blev snabbt kissnödig så vi fick avbryta. Åt skink sallad till kvällsmat framför tv. Värmde även vitlöksbröd från bageriet mumsigt värre. Åt extra mycket feta ost... :-) Åt av tårtan jag köpte mumsigt värre, maken var inte så sugen så jag klämde i mig halva hans bit! haha jag kan då äta, usch men sen får man panik då man inser hur mycket man ska gå ner. vet inte exakt hur mycket jag gåttupp men säkertt 15 kg kanske mer men hoppas på mindre. Vägde innan mellan 49- 59/60 beror lite på årstiderna och mat humöret. Är 170 lång så jag kan se ut som en tändsticka med två lagomt stora bröst. Jag har svårt för att hålla vikten går ofta ner så hoppas att jag gå ner sabbt efter graviditeten trodde först inte att jag gått upp ett ena kg men kanske att fet mat är det enda rätta eller mer jordnötsmör!


Mia fötter har svulnat och hela jag känns fet. Har era bebisar/barn snuttefilt'? Jag hade nog min tills jag var cirkus 7 år älskade min lilla trassa tror att mamma har kvar den någonstanns. Hon är expert på att spara på såna saker. Jag hoppas inte jag blir sånt men riksken är stor! Har skaffat en ny ring, fått ett armband och ett halsband på posten kommer bilder sen.


Love //Sanna

Av Sanna - 3 augusti 2010 21:00

Var och lunchade med Filipa på ett ställe i nacka ett pasta ställe nere i sickla sedan så åkte vi hem till henne och pratade skit. Drack ört te och åt hennes mammas goda chokladkakor. Var tvungen att gå hem vid fyra tiden och påbärja middagen vilket var trååååkit. Hade så skoj! Men vi skulle få gäster från makens jobb, en kollega och fru. Jag skulle ordna med god middag och duka, hinna duscha och fixa på mig en snygg klänning maken kom ju inte hem förens en timme innan dem skulle komma. Var en trevlig kväll....Fick en del bebis tips som jag kanske andvänder mig av.


Vilket märke av blöjor är bäst? Har två olika små paket av två olika stora märken för att testa. Finns det någon speciellt bra cream som jag måste skaffa som inte redan finns hemma? Alla såna tips motages väl. Är nybörjade på allt. Bara det att manuvrera en vagn är ju rena tekniska svårigheten! Har köpt jätte söta vagns lakan kommer bilder sen. Kanske...


Är ingen mäster fotograf :-)


Love // Sanna




Av Sanna - 2 augusti 2010 21:00

Idag så har jag bara sovit, slappat, tvättat bebis sängkläder. Lagat en knapp på en kostym, ätit saltgurka en hel burk samt en burk jordnötsmör. kollade på one tree hill dvd och åt chips hemma gjorda morotschips mumsigt värre. Solade lite och försökte fotografera magen utan speciellt god lycka, pratade i telefonen med kompisar och chattade med Filipa. Maken kom hem vid fem och vi delade på en pizza sedan så somnade jag i soffan och han arbetade lite tills vi skulle sova.. Blev inte en sån händlserik dag. Bebisen sparkade, jag hade sönder en kaffe mugg som bvara kostarde 240:- Nästan helt ny fått den av kompisar så sorry, är man en fet elefant så är man!



Love //Sanna

Av Sanna - 1 augusti 2010 21:35

Har inte skrivit på ett tag har inte hunnit men tänkte börja berätta om torsdagens äventyr. oj nu kickade bebisen rejällt. Ha hundra frågor i min hjärna jag också måste se till att få svar på kanske någon kan hjälpa mig????


Hur långt efter att bebisen födds får man gå ut med den? Mamma sa 2 månader måste man vara inne bara gå till bvc pga av smittorisker och såna saker. Min svärmor sa 1 månad och sedan undvika stora folksamlingar i någon månad. Vilket stämmer? Kanske inget stämmer? Min svärmor sa att hon sov med behån på under ammnings tiden någon anann som gjort det? ska man göra det? Jag blir så förvirrad och speciellt då omgivningen säger olika saker speciellt jämte mot mvc personalen som sa åt mig att undvika grillad tonfisk och ingen lätt mjölk låter skumt men kanske stämmer? Ska bebisen ha napp eller inte? Om bebisen vill suga så kanske napp eller? Är det farligt med napp? Har köppt glas nappflaskor pga av att jag hört att det är gifter i plats men finns det pipmuggar i glas också eller? Är det farligt med plast?



Jaja nog om det och till torsdagens äventyr


Klockan tio så kom världens sötaste lilla flicka, hon hade rosa klänning och söta flättor i håret. Hon skrattade och sjöng på dagis visor. Maken hade inte hunnit iväg så han blandade saft och pratade med henne en stund meddans jag gick på toaletten. Sedan kysstes vi hejdå och så stoppade jag ner sötnoen i vagnen tog hissen ner ochgick mot tunnelbannan. Vi  åkte till söder och handlade lite, åt lunch på en barnvänligt ställe hon ville ha pankakor och gissa om det blev grisigt ba tränning för mig i alla fall! Efter maten så ringde mamman för att säga att hon hade ett möte till på eftermiddagen och att det skulle dra ut på tiden kanske ända tills sju på kvällen. Hon skulle äta lunch med en vännina och sedan köpa en solhat åt lilla Lie. Ringde maken för att höra om han kunde köpa med sig köttfärs hem. Han hade middag på kvällen men han skule ställa in för att få vara med oss. Även komma hem vid yra tiden. Vi åkte hem för hon ville sova middag i våran säng. Jag också faktiskt.  Kvart i fyra kom maken hem han hade stor handlat på ica i Nacka. Ostar, kex, frukt, köttfärs, färskpasta, grönsaker. Även ett barnlotto, ritksaker, några barnböcker och tre dvd filmer astrid lindgren. Perfekt kväll för oss. Vi åt mat och sedan tittade vi en stund på dvd och målade. Vi badade henne tllsammans för att vi tänkte att hon kunde sova här en stund och sedan kunde maken bära ner henne till bilen. Klockan kvart i åtta så kom mamma. Stressad till tussen, hon såg härjad och trött ut. Vi sa åt henne att ringa hem och tala om att hon skulle sova över här. Lie sov redan i gästrummet, jätte trött var hon. Vi satt sedan till ett på natten och åt ostar och snackade dom som fick dricka vin gjorde det. Jag drack hallondricka.


Det var en perfekt torsdag.


Love// Sanna

Av Sanna - 1 augusti 2010 20:45

Dagen började vid åtta tiden jag hde si så där sovit under natten men hade lovat mamma och min syster att gå och shoppa på Söder samt hämta ut lite  bebis saker från en affär. Pappa, min bror  och make skulle u med båten åka på motor in mot sthlm för att se sig omkring. Jag packade snabbt ner picknick rester åt de och så tog dom suv bilen till båten. Vi kunde inte klämma in oss i sport bilen så det fick bli tunnelbannan till söder, vi handlade tjej kläder åt syrran först jag betalade en supper snygg klänning, tajts, röda skor med hög klack super sexig blev hon stumpan! mamma kanske inte vr så jätte glad. Min bror fick två t-skirts med sport motiv på samt en keps. Mamma ville inget ha men jag envisades och skaffade henne en klänning i rött. Pappa fick två skjortor så alla var nöjda och glada. Vi åt god lunch på ett kina ställe. Sedan så handlade vi bebiskläder, raksaer åt maken och en ost åt mig. Vid halv åtta tiden åkte dom hem, mamma skulle skjutsa moster Sigrid från hedemora till Avesta lasarett för att kolla ögonen. Så hon ville hem lagomt tidigt. Mamma sov säkert i bilen som vanligt. Vi myste i soffan och åt rester.


   Mitt armband pärlor i fusk har ett äkta men ej på bild.


Love// Sanna

Presentation

Mamma livet här kommer jag!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!

Bebis


Ovido - Quiz & Flashcards